Ένας εναλλακτικός τρόπος να πιούμε το καφέ χωρίς ζάχαρη.
Υλικά συνταγής «Ελληνικός καφές με μέλι» (Για ένα άτομο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελληνικό καφέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
- 1 μπρίκι
Εκτέλεση
- Γεμίζετε ένα φλιτζανάκι του καφέ με νερό.
- Αδειάζετε το νερό στο μπρίκι.
- Ρίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ μέσα στο μπρίκι.
- Ρίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι επίσης με το ίδιο κουταλάκι
αφού το σκουπίσετε πρώτα με μια χαρτοπετσέτα. Αφήστε και το κουτάλι μέσα
στο μπρίκι.
- Ανοίγετε το γκαζάκι και το ανάβετε.
- Έχετε κοντά το φλιτζάνι. Ο καφές αρχικά θα λιώσει μέσα στο νερό. Μετά θα αρχίσει να φουσκώνει.
- Ο καφές πίνεται ζεστός (όχι καυτός!). Αφήστε τον για λίγο να κρυώσει να μην καούν τα χείλη σας και απολαύστε τον.
Συμβουλές
Τον καφέ τον διατηρούμε σε βαζάκι ερμητικά κλειστό να μην χάνει το άρωμά του.
Διατηρούμε την φωτιά πάντα σε χαμηλό επίπεδο. Στο ηλεκτρικό μάτι στο 1, ενώ στο γκαζάκι ίσα που να καίει.
Η ποσότητα του μελιού ορίζεται από εμάς.
http://greekfoody.com/el/drinks/71-coffees/180-greek-coffee-with-honey |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου