Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ BARCODE 520 ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ....

roayal jelly βασιλικός πολτός

H παραπληροφόριση του 520

Η κατανάλωση βασιλικού πολτού, μου είναι μια προσφιλής συνήθεια. Τόσο προσφιλής, που πραγματικά θέλω να ασχοληθώ με την παραγωγή, όχι για να πουλάω, αλλά για να σταματήσω να αγοράζω! Το κόστος είναι συνήθως γύρω στα 35 ευρώ τα 10 γραμμάρια. Η προτελευταία προμήθεια που έκανα ήταν από το Θεοδόση. Η ποσότητα ήταν τόση ώστε να καλύψει κι έναν δυο φίλους που μου ζήτησαν. Η ποιότητα πάλι ήταν τόση, ώστε καταλήξαμε να πω στους φίλους ότι δεν μπόρεσα να
καλύψω την παραγγελία τους και τελικά τον κράτησα όλο για μένα!
Ο καιρός πέρασε, ο πολτός τελείωσε και ξαναπέρασα στην εύκολη αλλά όχι κακή λύση της αγοράς επώνυμου βασιλικού πολτού και συγκεκριμένα apivita.
H apivita είναι μια εταιρία που αγαπώ. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί ο δημιουργός της υπήρξε μελισσοκόμος. Ίσως γιατί ένας αξιοσέβαστος συγγενής μου μου είπε ότι τον γνωρίζει προσωπικά και τον εκτιμά ιδιαίτερα. Ίσως γιατί οι συσκευασίες και η γενικότερη παρουσία τους έχουν ωραία αισθητική. Ίσως γιατί το λογότυπο τους με τη μινωική μέλισσα στοίχειωνε τα παιδικά μου χρόνια, αφού (καθότι κι ο μπαμπάς μελισομανής) στο σπίτι υπήρχε πάντα αυτό το σύμβολο, σε περιοδικά βιβλία ακόμα και κονκάρδες.
minoan bees Mινωικές Μέλισσες - κόσμημα
( σ.σ. το λογότυπο της apivita βασίζεται στο μινωικό κόσμημα που φυλάσσεται στο μουσείο του Ηρακλείου και αποτελεί σταθερή αξία σε μελισσοκομικές ενέργειες συλλόγους κλπ στην Ελλάδα. )
Η apivita απ όσο γνωρίζω εμπορεύεται δυο συσκευασίες βασιλικών πολτών, Ο ένας είναι ελληνικός και τον εκτιμώ πολύ. Τον αγοράζω τακτικά όταν δεν βρίσκω από φίλους και η μόνη μου ένσταση έχει να κάνει με την κάπως δύσκολα ανοιγόμενη συσκευασία. Ο άλλος είναι στη μισή τιμή (και λιγότερο) και τον αγόρασα σήμερα γιατί δεν έβρισκα τον αμιγώς ελληνικό. Κανένα παράπονο δεν έχω και καμία παρατήρηση. Είναι μια χαρά προϊόν. Θα ήθελα να μοιραστώ λίγο μαζί σας αυτά που γράφει η συσκευασία, για άλλους λόγους.
Το κουτάκι δίνει τις κλασικές εμπορικές πληροφορίες για να κατανοήσουμε την αξία του προϊόντος. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι το προϊόν δεν προέρχεται από την ευρωπαϊκή ένωση.
roayal jelly βασιλικός πολτός
Παράγεται σε κάποια χώρα (πιθανολογώ ασιατική) και δεν έχω κανέναν λόγω να αμφισβητήσω την ποιότητα του. (Γιαυτό και το αγοράζω) Ανοίγοντας τη συσκευασία βρίσκουμε το leaflet που περιγράφει περισσότερα προϊόντα της apivita. Όταν φτάσουμε στο συγκεκριμένο, διαβάζουμε ότι συσκευάζεται στη Γαλλία. Παρασκευάζεται λοιπόν εκτός ευρωπαϊκής ένωσης και συσκευάζεται εκτός Ελλάδος.
roayal jelly βασιλικός πολτός
Απο κει και κάτω, προφανώς εισάγεται και πωλείται στην Ελλάδα. Το προϊόν για τα δικά μου κριτήρια είναι άριστης ποιότητας. Αν γυρίσουμε τη συσκευασία ανάποδα θα δούμε και το barcode το οποίο αρχίζει με τον αριθμό 520.
roayal jelly βασιλικός πολτός
Ο λόγος για τον οποίο τα γράφω αυτά είναι για να μοιραστώ για άλλη μια φορά την πικρία για το τι συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία μας και ειδικά στο internet. H απίστευτη άγνοια (η οποία βέβαια κάτω από συνθήκες, είναι λογική και σεβαστή) και η απαράδεκτη αναμετάδοση παραπληροφόρησης που είναι τραγική και σε κάνει να νιώθεις ότι πότε δεν θα βγούμε από το τέλμα που ζούμε σήμερα. Αναμεταδίδει καθένας ότι του πουν χωρίς να διασταυρώσει έστω και στοιχειωδώς. Πρόσφατα έλαβα για πολλοστή φορά το email που λέει ότι τα προϊόντα που το barcode τους αρχίζει από 520 είναι ελληνικά… Ας μην βαριόμαστε να διαβάσουμε τη χώρα παρασκευής – κατασκευής και κυρίως ας μην αναμεταδίδουμε οοοότι μας στέλνουν χωρίς να έχουμε σκεφτεί λίγο. Το email  αυτό δεν κάνει τίποτε άλλο απο το να υπονεμεύει ελληνικά προιόντα που δεν έχουν barcode 520.
 http://www.bees.gr/archives/1747

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου