Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

«Σταθερή αξία» το μέλι Θάσου και ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός στον Πρίνο

28.08.2014
Η οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, είπε ο Κ. Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου, δεν άγγιξε τον Συνεταιρισμό. Αντιθέτως, τα χρόνια αυτά ο Συνεταιρισμός είχε μία σταθερή ανοδική πορεία, χάρη στην προτίμηση που έδειξαν οι φίλοι στα προϊόντα του.


Τη στήριξη των καταναλωτών στο μέλι Θάσου και γενικότερα στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, ζήτησε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου, Κώστας Παναγιωτόπουλος, στη
γιορτή μελιού που διοργάνωσε, με επιτυχία και φέτος, ο Συνεταιρισμός στις εγκαταστάσεις του στον Πρίνο.

Η οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, είπε ο Κ. Παναγιωτόπουλος, δεν άγγιξε τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Θάσου. Αντιθέτως, τα χρόνια αυτά ο Συνεταιρισμός είχε μία σταθερή ανοδική πορεία, χάρη στην προτίμηση που έδειξαν οι φίλοι στα προϊόντα του.

Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου επεσήμανε, ακόμα, ότι η Θάσος καταλαμβάνει σημαντική θέση στην εγχώρια παραγωγή μελιού. Κάθε χρόνο, είπε, οι μελισσοκόμοι του νησιού παράγουν γύρω στους τρεις χιλιάδες τόνους μέλι.

Η παραγωγή αυτή ισοδυναμεί με το 1/3 της συνολικής ετήσιας εγχώριας παραγωγής. Στη γιορτή μελιού παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, κ.ά. φορέων, καθώς και πλήθος πολιτών.
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου