Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Kοτόπουλο με λάιμ και μέλι







ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά 
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα 
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη


Yλικά
  • 2 στήθη από κοτόπουλο σε μπουκιές
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 2 λάιμ (τον χυμό τους και το ξύσμα από το ένα)
  • 1 σφηνάκι τεκίλα ή βότκα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας soy sauce
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • μερικά κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελάχιστο αλάτι, πιπέρι

Σοτάρουμε σε χαμηλή κατσαρόλα το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. 
Aλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με τη βότκα ή την τεκίλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό λάιμ, τη soy sauce και το μέλι, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε στο τέλος με τον μαϊντανό και το ξύσμα λάιμ. Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με έτοιμες τορτίγιες ή κυπριακή πίτα. 
Eκτέλεση 
Tip: Ωραίο συνοδευτικό είναι, επίσης, μια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και ένα ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια με αλατάκι και λεμόνι.


http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου