Σήμερα η επιστήμη με πειράματα και έρευνες επιβεβαιώνει και διευρύνει την αντίληψη που έχει ο άνθρωπος για τις πολλαπλές θετικές επιπτώσεις του μελιού στην υγεία. Συγκεκριμένα, το μέλι:
- Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.
- Μειώνει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης. Περιέχει αντιοξειδωτικά και επιδεικνύει κυτταροπροστατευτική δράση.
- Βοηθά στην επούλωση των εγκαυμάτων.
- Περιέχει πρεβιοτικά συστατικά, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μαςσυστήματος.
- Βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου
- Είναι αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο
- Διαστέλλει τα αγγεία και μειώνει την υπέρταση
- Καταπολεμά την αναιμία, ιδίως στα παιδιά
- Προστατεύει από το έλκος του στομάχου και δωδεκαδακτύλου
- Είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά ελαφρά καθαρτικά
- Αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στις μολύνσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου