Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Υγεία και Μέλι



                                     ygeia_kai_meli.jpg

Σήμερα η επιστήμη με πειράματα και έρευνες επιβεβαιώνει και διευρύνει την αντίληψη που έχει ο άνθρωπος για τις πολλαπλές θετικές επιπτώσεις του μελιού στην υγεία. Συγκεκριμένα, το μέλι:
  • Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.
  • Μειώνει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης. Περιέχει αντιοξειδωτικά και επιδεικνύει κυτταροπροστατευτική δράση.
  • Βοηθά στην επούλωση των εγκαυμάτων.
  • Περιέχει πρεβιοτικά συστατικά, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας
    συστήματος.
  • Βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου
  • Είναι αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο
  • Διαστέλλει τα αγγεία και μειώνει την υπέρταση
  • Καταπολεμά την αναιμία, ιδίως στα παιδιά
  • Προστατεύει από το έλκος του στομάχου και δωδεκαδακτύλου
  • Είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά ελαφρά καθαρτικά
  • Αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στις μολύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου