Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Σοκ και δέος προκαλούν φωτογραφίες μολυσμένων από το σκαθάρι μελισσιών στην Ιταλία!!!


Σοκ στους μελισσοκόμους προκαλούν οι φωτογραφίες από ένα μελισσοκομείο μολυσμένο στην Καλαβρία της Ιταλίας.
Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από το site του περιοδικού Apitalia.
Βλέπουμε ότι υπήρχε στο πλαίσιο ένα όμορφο στεφάνι μελιού γράφει το περιοδικό και μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι μέλισσες της κυψέλης απεβίωσαν λόγω της αδυναμίας τους να ελέγξουν την
κατάσταση.
Και συμπληρώνει ότι οι προνύμφες του μικρού κανθάρου αναπτύσσονται ιδιαίτερα σε μικρά καχεκτικά μελίσσια ή παραφυάδες.Αυτές οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί στις 1 του Οκτώβρη 2014 σε ένα μελισσοκομείο εξαιρετικά μολυσμένο με Α tumida στην περιοχή της Καλαβρίας. Το μελισσοκομείο έχει καταστραφεί και γίνεται απολύμανση στο έδαφος γύρω από αυτό με εντομοκτόνα.
Συνολικά έως τώρα έχουν βρεθεί 13 μελισσοκομεία μολυσμένα με το σκαθάρι στην περιοχή της Καλαβρίας.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα μελισσοκομεία καίγονται και η περιοχή γύρω από αυτά απολυμαίνεται, σε μια προσπάθεια των Ιταλικών αρχών που προσπαθούν να εξοντώσουν κάθε εστία με το σκαθάρι πριν αυτό επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αυξήθηκε από τα 20 στα 100 χιλιόμετρα η κόκκινη ζώνη συναγερμού γύρω από το σημείο των κρουσμάτων, τη στιγμή που οι αρχές προσπαθούν να καθησυχάσουν τους μελισσοκόμους ότι η έλευση του σκαθαριού δεν σημαίνει το τέλος της μελισσοκομίας στην Ιταλία.

 http://www.melissocosmos.com/2014/10/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου