Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ..ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΙ.


Ακουω και διαβαζω κατα καιρους ποιο ειναι 
καλυτερο προιον?? Tο μελι,η ζαχαρη,η μαρμελαδα ή οτιδηποτε αλλο
εν παση περιπτώσει.

Για μαθουν οι πελατες ολοι,
το μελι το φτιαχνουν οι μελισσες,πανε σε λουλουδια,μαζευουν το νεκταρ,την γυρη 
και μετα απο ενα μεγαλο χρονικο διαστημα το μελι θα ειναι καταλληλο για κατανάλωση.


Επειδη λενε διαφορα "οι ειδικοι",ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΡΟ ΣYΓΚΡΙΣΗΣ
το ιδιο ειναι μια παρασκευη που κανει ο ανθρωπος με την φυση??

Τα καλυτερα φαρμακα τα εχει η φυση,και οι μελισσες επισκέπτονται ολα αυτα 
τα λουλουδια.
Το ΜΕΛΙ εχει ολα τα χαρακτηριστικά της περιοχης,φυσικα σε ανθη που ειναι μελισσοκομικα.


Το μέλι σαν τροφή του ανθρώπου είναι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα. Δίνει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό, απολυμαίνει και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα. Η τακτική χρήση του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και συντελεί στην παράταση της ζωής. Ο Ιπποκράτης και όλοι οι γιατροί της αρχαιότητας το συνιστούσαν σαν φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις. Και σήμερα αναγνωρίζεται η θεραπευτική του αξία στην καθ' έξιν δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες, αναιμία, αδενοπάθεια και στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού.
Η άποψη αυτή είναι διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο και το σπουδαιότερο είναι τεκμηριωμένη και από επιστήμονες. Έτσι σε μια προσπάθεια να προσδιοριστεί η δράση του μελιού ως τροφή και φάρμακο σε διάφορες κλινικές περιπτώσεις ο Duisberg (1967) διέκρινε τις παρακάτω περιπτώσεις.
  • Το μέλι δρα κατά της κοπώσεως και αυτό πετυχαίνεται με αποθήκευση της φρουκτόζης που περιέχει στο συκώτι ως γλυκογόνο. Εκεί μετατρέπεται σε γλυκόζη, αυξάνοντας έτσι την περιεκτικότητα της στο αίμα. Ευκολύνει την αφομοίωση του ασβεστίου, δραστηριοποιεί την οστεοποίηση.
  • Γιατρεύει ή ανακουφίζει τις εσωτερικές διαταραχές, τα έλκη του στομάχου, την αϋπνία, τους πονόλαιμους, μερικές καρδιακές παθήσεις και γενικά έχει ευεργετική επίδραση και στην καρδιά, αυξάνει τις αιμογλοβίνες του αίματος και τη μυϊκή δύναμη, κ.α
  • Σε εξωτερική χρήση θεραπεύει τα εγκαύματα, τις πληγές και τις ρινοφαρυγγικές παθήσεις χάρη στην ινχιδίνη (inhidine) που του προσδίδει βακτηριοστατικές ιδιότητες. Το μέλι, λοιπόν, είναι το βασικό προϊόν στην μελισσοκομία αλλά και ένας πολύτιμος σύμμαχος του ανθρώπινου οργανισμού.

Και ενα ακομα που με ρωτανε πολλοι,
ειναι καλο το μελι ή εχει μεσα διαφορα??

Απαντω..

Να προσεχετε απο ποιον αγοραζετε μελι,ψαχτε καλα διοτι ειναι φαρμακο για
εσας και τα παιδια σας.

ΜΗΤΣΟΣ
 
 http://meli-lithaion.blogspot.gr/2014/04/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου