Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Προσδόκιμο ζωής στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας στις ΗΠΑ
Προσδόκιμο ζωής στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας στις ΗΠΑ
Δημοσιεύθηκε η πρώτη εκτενής αμερικανική μελέτη σχετικά με τους δείκτες θνησιμότητας σε ασθενείς με σκλήρυνση και παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για το προσδόκιμο ζωής.

Το ερευνητικό έργο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών πανεπιστημίων, με το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης επικεφαλής.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα αρχεία ασφαλιστικών φορέων ώστε να επιλέξουν μία ομάδα ασθενών με
ΣκΠ και μία ομάδα υγιών ατόμων. Συνολικά, συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη 30.402 ασθενείς και 89.818 υγιή άτομα. Οι δείκτες θνησιμότητας προέκυψαν από κυβερνητικές βάσεις δεδομένων και επίσημα αρχεία.

Κατά μέσο όρο, το προσδόκιμο ζωής των ασθενών ήταν κατά έξι χρόνια χαμηλότερο. Αν και ο πρόωρος θάνατος λόγω ΣκΠ είναι σχετικά σπάνιος, τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι σε σχέση με το γενικό πληθυσμό οι ασθενείς ζουν λιγότερα χρόνια. Μέχρι τώρα, δεν είχε πραγματοποιηθεί σχετική μελέτη αποκλειστικά για τον αμερικανικό πληθυσμό.

Οι ερευνητές τονίζουν την ανάγκη για περαιτέρω έρευνες ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν μεταβληθεί οι δείκτες επιβίωσης από το 1990 και μετά, δηλαδή από τότε που άρχισαν να χρησιμοποιούνται συστηματικά τα εξειδικευμένα φάρμακα για την ΣκΠ.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Multiple Sclerosis and Related Disorders.
  ΚΑΝΟΝΤΑΣ ...Like.... ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣ ΣΑΣ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ.....ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ......ΔΙΑΔΩΣΤΕ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου