Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Ελληνικό τσιζ κέικ µε φρέσκια µυζήθρα και µέλι

Elliniko-cheese-cake-me-freskia-mutzithra-kai-meli

 

 

 

















Αν το φάει ένας Αμερικανός θα νομίζει ότι τρώει αυθεντικό τσιζ κέικ Νew York style. Όμως δεν είναι παρά μια φανταστική μυζηθρόπιτα με μέλι, μαστίχα και κανέλα, όπως την φτιάχνουν το Πάσχα στις Κυκλάδες.
  • Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα φιστίκια στο μπλέντερ. Τα βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο. Ψιχουλιάζουμε το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 ή 25 εκ. Στρώνουμε στη βάση της φόρμας το μπισκότο
και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, το μέλι και τη μαστίχα, τα χτυπάμε να ενωθούν καλά και να κρεμώσει η μυζήθρα για 2΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα τυριού στο μπισκότο. Ψήνουμε το τσιζ κέικ στους 180οC για 30΄-35΄ να ροδίσει καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και φιστίκια.

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά

Υλικά


  • 250 γραμμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης
  • 100 γραμμ. βούτυρο μαλακό
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 50 γραμμ. (1/2 φλ. τσαγιού) αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι θυμαρίσιο
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
 http://www.argiro.gr/recipes/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B6-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CE%B6%CE%AE%CE%B8%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%B9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου