Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΙ ΔΑΣΟΥΣ ΘΑΣΟΥ 2015....

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗ
ΤΗΛ. :





HMF 5-(HydroxyMethyl)Furfural. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χημικούς προσδιορισμούς που γίνονται σε δείγματα μελιού. Η παρουσία του καταδεικνύει προσθήκη ζάχαρης στο μέλι είτε κακή αποθήκευση χωρίς προστασία σε ακατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υπερβολική η παρατεταμένη θέρμανση του μελιού. Το όριο που θεσπίζει η κοινοτική νομοθεσία

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Αντιβακτηριακή δράση Ελληνικών μελιών και σύγκριση με το μέλι manuka!!




Μια πολύ σημαντική έρευνα από τα ελληνικά πανεπιστήμια για το Ελληνικό μέλι, τις φαρμακευτικές αντιβακτηριακές του ιδιότητες και σύγκριση με το πολυδιαφημισμένο μέλι manuka! Δε χρειάζεται να

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Τι συμβαίνει με τη νοθεία του μελιού; Ποια μέλια θεωρείτε ότι είναι καλύτερης ποιότητας;



Τι συμβαίνει με τη νοθεία του μελιού;
Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι το νοθευμένο μέλι, το οποίο προκύπτει από την προσθήκη εξωγενών σακχάρων, δεν είναι δυνατόν να διακριθεί οργανοληπτικά, δηλαδή με τη γεύση. Ακόμη και οι πολύ πεπειραμένοι δεν μπορούν να διακρίνουν αυτές τις προσμείξεις. Στην αγορά κυκλοφορούν, επίσης, σκευάσματα που ονομάζονται μέλι και αποτελούνται κατά 100% από αμυλοσιρόπια.

Ενας τρόπος, όχι πάντα σίγουρος, είναι να αφήσουμε το μέλι να τρέξει από το κουτάλι. Σε