Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΛΙ ΔΑΣΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ-ΘΑΣΟΥ 2013






ΑΝΑΛΥΣΗ  ΜΕΛΙ ΔΑΣΟΥΣ  2013

ΠΑΡΟΛΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΦΕΤΟΣ Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΡΥΓΟ  ΤΟΣΟ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ.

ΔΕΙΚΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ (ΘΡΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΟΥ)

Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΡΥΓΟ ΕΦΘΑΣΕ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ 40,10 DN.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΛΙ ΥΨΗΛΗΣ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ,ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  ΕΝΖΥΜΩΝ ΚΑΙ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.


ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ (ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΙΟΥ)

Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ  ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΙΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΤΗΣ ,ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΩΝΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ  ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ (ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟ).

HMF

Η HMF ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕΛΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ Η ΟΞΥΤΗΤΑ Η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΞΩΓΕΝΩΝ ΣΑΚΧΑΡΩΝ.
ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΝΟΘΕΙΑ-ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ).


  ΚΑΝΟΝΤΑΣ ...Like.... ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣ ΣΑΣ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ.....ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ......ΔΙΑΔΩΣΤΕ.....

Μέλι: Η θρεπτική αξία και τα οφέλη στην υγεία μας

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.....


Ατέλειωτες είναι οι ελληνικές φράσεις που έχουν να κάνουν με το μέλι (σίγουρα αυτή τη στιγμή σας έρχονται μερικές στο νου) ενώ η γεύση του φαίνεται να γλυκαίνει τους ανθρώπους εδώ και πολλά χρόνια. Γιατί τέτοια αγάπη για το μέλι; Μέλι έχει; Η συλλογή του μελιού αποτελεί δραστηριότητα από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι άνθρωποι φαίνεται ότι χρησιμοποιούν το μέλι εδώ και 8.000 χρόνια, όπως φαίνεται και από ζωγραφιά που βρέθηκε σε σπηλιά στην Ισπανία (βλ. φωτογραφία κάτω δεξιά). Αρχαιολόγοι, έχουν επίσης βρει υπόλοιπα μελιού στη Γεωργία, που πηγαίνουν πίσω 4.700–5.500 χρόνια. Στην αρχαία Αίγυπτο το μέλι χρησιμοποιούνταν για να γλυκάνει τα κέικ και τα μπισκότα καθώς και σε άλλα πιάτα ενώ οι Μάγιας θεωρούν τη μέλισσα ιερή αι χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν το μέλι στη μαγειρική τους. "Γιε μου, φάε μέλι, επειδή είναι καλό", αναφέρει ο Βασιλιάς Σολομώντας. Πώς είναι καλό όμως το μέλι; Είναι μόνο η γεύση του ή έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Δείτε ορισμένες έρευνες που υποδεικνύουν τα οφέλη του μελιού για την υγεία.

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες 

 Το μέλι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες περιορίζουν τις αντιδράσεις οξείδωσης μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν χρόνιες παθήσεις και μερικές μορφές καρκίνου. Υπάρχουν, επίσης ενδείξεις ότι το μέλι μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση των μεταστατικών καρκινικών κυττάρων.

 Αντιμετώπιση ελκών και άλλων γαστρεντερικών διαταραχών

 Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι το μέλι μπορεί να δράσει κατασταλτικά κατά του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, το οποίο είναι η αιτία των πεπτικών ελκών και των γαστρίτιδων. Για παράδειγμα, το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της διάρροιας σε άτομα με βακτηριακή γαστρεντερίτιδα.

 Κατά των βακτηριδίων και των μυκητιάσεων 

Το μέλι αποτελεί φυσικό αντιβακτηριδιακό καθώς οι μέλισσες προσθέτουν ένα ένζυμο, από το οποίο δημιουργείται υπεροξείδιο του υδρογόνου, στο οποίο οφείλει την αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή του δράση.

Αυξάνει την αθλητική επίδοση 

Οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αθλητές έτρωγαν μέλι και αποξηραμένα σύκα για να αυξήσουν τις αποδόσεις τους. Είχαν δίκιο; Έρευνες αποδεικνύουν ότι το μέλι παρέχει μια σημαντική αύξηση της απόδοσης σε αθλητές κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης ενώ επιταχύνει την αποκατάσταση του σώματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μειώνει το βήχα και τον πονόλαιμο 

Το μέλι είναι εξίσου αποτελεσματικό με αντιβηχικό, σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε το Pennsylvania State University. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το μέλι είναι εξίσου αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του βήχα και στην εξομάλυνση του ύπνου των παιδιών, που έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

 Γιατρικό για τις πληγές και τα καψίματα 

Η τοπική χρήση του μελιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία διαβητικών ελκών ενώ έχει αποδειχθεί η επουλωτική του δράση στα εγκαύματα. Μπορεί επίσης να μειώσει τα οιδήματα και τις ουλές όταν εφαρμόζετε σε πληγές.

 Καρδιακά προβλήματα 

 Μια ομάδα από 12 επιστήμονες του Hindawi Publishing Corporation απέδειξε ότι το φυσικό μέλι μειώνει τους κινδύνους των καρδιαγγειακών παθήσεων. Το μέλι έχει διάφορα αντιοξειδωτικά συστατικά όπως ασκορβικό οξύ, φαινολικά οξέα, φλαβονοειδή, αμινοξέα, οργανικά οξέα, πρωτεΐνες, κ.α. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση των καρδιακών προβλημάτων και συναφών κινδύνων.


 Δερμα



 Η αντι-βακτηριακή δράση του μελιού είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο δέρμα. Το μέλι, σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, μπορεί να προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη στο δέρμα.


http://www.mama365.gr/11022/meli-h-threptikh-axia-kai-ta-ofelh-sthn-ygeia-mas.html#sthash.qv0MVna7.dpuf

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.....