Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Η πρόπολις ἀναστέλλει τοὺς καρκινικοὺς όγκους


H πρόπολη εμποδίζει τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν Το οξύ που βρίσκεται στην πρόπολη – ένα δημοφιλές προϊόν της μέλισσας – μπορεί να αναστέλλει την ανάπτυξη των όγκων του προστάτη. Εμποδίζει τα καρκινικά κύτταρα από το να πάρουν τη δύναμη που χρειάζονται για την ανάπτυξη τους.


Οι καρκινικοί όγκοι του προστάτη Η πρόπολη – σταματά την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων του προστάτη.

Αυτό αποδείχθηκε από πειράματα σε ποντίκια που πραγματοποιήθηκαν από Αμερικανούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Έρευνα των επιστημόνων και πειράματα σε ποντίκια .

Στη μελέτη, οι ποντικοί έλαβαν μια μικρή δόση  πρόπολης από το στόμα.





Μετά από έξι εβδομάδες διαπιστώθηκε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των όγκων

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο θάνατος των μελισσών απειλεί τα αποθέματα τροφής


Στη Μέση Ανατολή η μείωση του πληθυσμού τους φτάνει το 85%

Τα Ηνωμένα Έθνη με σημερινή έκθεσή τους προειδοποιούν ότι ο μαζικός θάνατος αποικιών μελισσών σε πολλά σημεία του πλανήτη ενδέχεται να αποτελεί ένα μέρος μόνο της μεγάλης, βαθιάς και αυξανόμενης απειλής, που προέρχεται από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και για τα αποθέματα τροφών για τους ανθρώπους.

Η εξασθένιση των άνθεων των φυτών, η μεγάλη εξάπλωση των παρασίτων, η αλόγιστη χρήση μικροβιοκτόνων είναι μερικοί μόνο από τους δεκάδες παράγοντες της μόλυνσης του αέρα που οδήγησαν στην πρόσφατη κατάρρευση των αποικιών των μελισσών, κυρίως στη Βόρεια Αμερική (μείωση κατά 30%) και στην Ευρώπη (επίσης 30%).

Σύμφωνα με την έκθεση του Περιβαλλοντικού Προγράματος του ΟΗΕ αυτό το «κοκτέιλ» προβλημάτων μόλυνσης ενδέχεται να πλήξει και τις άγριες μέλισσες και άλλα έντομα που η ύπαρξή τους είναι ζωτικής σημασίας για την γονιμοποίηση της πατάτας , της σόγιας, των μήλων και δεκάδων άλλων προϊόντων.

«Είναι τελικώς η κορυφή του παγόβουνου αυτό που γίνεται με τις μέλισσες;» αναρωτιέται ο επικεφαλής

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Μελι & Υγεια


ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
·         ΜΕΛΙ ΔΑΣΟΥΣ ΘΑΣΟΥ…….….....    ΕΥΡΩ/ ΚΙΛΟ
·         ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ …….……..    ΕΥΡΩ/  10 ΓΡΑΜ
·         ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΠΡΟΠΟΛΗ…......   ΕΥΡΩ/  20 ΓΡΑΜ
·         ΚΗΡΗΘΡΑ…………………………..   ΕΥΡΩ/100 ΓΡΑΜ
·         ΚΗΡΑΛΟΙΦΗ……………………….   ΕΥΡΩ/  40 ΓΡΑΜ
·         ΒΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ…………......  ΕΥΡΩ/ 25 ml
·         ΓΥΡΗ…………………………..…….. ΕΥΡΩ/200 ΓΡΑΜ
·         ΚΗΡΗΘΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ…………... ΕΥΡΩ


Τα προϊόντα μας αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα με courier ή μεταφορική. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον πελάτη.
Για την Αττικη και με παραγγελια προιοντων ανω των 20 ευρω υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης από εμάς στο χώρο σας κατόπιν επικοινωνιας.

επικοινωνια
τηλ      6972299035
email   v.ligkas@yahoo.gr

Εργάτρια-βασίλισσα-Κηφήνας



Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ 

Η βασίλισσα διακρίνεται εύκολα πάνω στην κηρήθρα. Είναι το πιο μεγαλόσωμο άτομο της κοινωνίας. Αν και το σώμα του κηφήνα είναι πιο πλατύ από της βασίλισσας, αυτή είναι πιο μακριά και οξύλιγκτη κοιλιά. Το μήκος των πτερύγων σε σχέση με το μήκος του σώματος είναι μικρό, κι αυτό την κάνει να ομοιάζει με σφήκα.
Η βασίλισσα, όταν είναι γονιμοποιημένη, συνήθως βρίσκεται πάνω στις κηρήθρες που περιέχουν ανοιχτό γόνο και σίγουρα στη γονοφωλιά. Κινείται ήρεμα, συνοδευόμενη πάντα από τις ‘παλλακίδες’ μέλισσες, οι οποίες την ταίζουν, την καθαρίζουν, την φροντίζουν γενικά. Όταν το μελίσσι αναστατωθεί η βασίλισσα μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε στη φωλιά, προσπαθώντας να κρυφτεί κάτω από άλλες μέλισσες.
Η σπουδαιότερη αποστολή της βασίλισσας στ μελίσσι είναι η ωοτοκία. Η βασίλισσα ωοτοκεί περίπου 1.500 ωά / ημέρα, αναπτύσσοντας την ωοτοκία της

Μέλι και ομορφιά



Μέλι και ομορφιά

Το μέλι όπως τρέφει το σώμα, έτσι τρέφει και το δέρμα και για αιώνες χρησιμοποιούταν σε παρασκευάσματα σχετικά με την ομορφιά.
Λέγεται ότι η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο με γάλα και μέλι.
Τα στεγνά, κουρασμένα δέρματα μπορούν να αποκτήσουν νέα λάμψη και ελαστικότητα με τη χρησιμοποίηση επιθεμάτων φτιαγμένων από μέλι και πίτουρο.
Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του ή ανά-μειγμένο με λίγες σταγόνες μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού, που και τα δυό έχουν στυπτικές ιδιότητες για τα λιπαρά δέρματα.
Καμιά απ’ αυτές τις αλοιφές δεν είναι ευχάριστη στη χρησιμοποίηση, γιατί είναι υπερβολικά κολλώδεις, αλλά μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα, αφού μείνει στο πρόσωπο για μισή ώρα περίπου, με λίγο ζεστό

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ



Κειμενο Δεσποινα Καλλιοντζη Μελισσοκομος - Παραγωγος


ΜΕΛΙ


Το μέλι είναι είναι ένα φυσικό προιόν το οποίο παρασκευάζουν οι μέλισσες από το νέκταρ των ανθέων το οποίο μεταφέρεται στην κυψέλη.Το είδος του μελιού που παράγεται εξαρτάται από το είδος των λουλουδιών που επισκέπτεται η μέλισσα και χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες που είναι τα ανθόμελα και τα δασόμελα.
Σε αντίθεση με την ζάχαρη,πρόκειται για ένα φυσικό

Τα παντα για το φυτο μελισσοχορτο: Ποιά τα οφέλη για την υγεια μας


Συγγραφέας: Βασιλική Π.   Πηγή: ANEW.GR

Το φυτό Μέλισσα (Melissa officinalis) είναι γνωστό επίσης ως βάλσαμο λεμονιού (μελισσόχορτο), βάλσαμο κεριού μέλισσας ή κοινώς βάλσαμο. Η Melissa officinalis ανήκει στην οικογένεια της μέντας Lamiaceae. Και όντας τέτοια, είναι γνωστή για την αναζωογονητική της ποιότητα, όπως το λεμόνι ή η κιτρονέλλα.

Το όνομα “Μέλισσα” ελήφθη από το ελληνικό "melisso-phyllon" που σημαίνει κυριολεκτικά "φύλλο μέλισσας. Ονομάστηκε έτσι επειδή το φυτό είναι τόσο πλούσιο σε νέκταρ που φυτεύεται συνήθως για τη διατροφή των μελισσών.
To μελισσόχορτο είναι ένα ολοετές φυτό που καλλιεργήθηκε αρχικά στη Νότια Ευρώπη. Σήμερα, είναι γνωστό σε όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Ευρώπης, της Δυτικής Ασίας, της Βόρειας Αφρικής, του Παναμά, και των ΗΠΑ.


Τα φύλλα της:Έχουν ένα χαρακτηριστικό άρωμα λεμονιού που είναι απαλό και καταπραϋντικό κάτι που είναι ιδανικό, μιας και το φυτό φαίνεται να έχει

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Γιατροσόφια: Η μαγική κηραλοιφή.


Συντάχθηκε Απο Τον/Την Αννυ Λιγνού

συστατικά κηραλοιφής



Τι κοινό έχουν οι αρχαίες Ελληνίδες, με τους Αγιορείτες μοναχούς, τις προγιαγιάδες μας και τον πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη;
Τη γνώση και τη χρήση των βοτάνων, του μελιού και του κεριού για φαρμακευτικούς, αντισηπτικούς, χαλαρωτικούς και καλλωπιστικούς σκοπούς.
Ο Ιπποκράτης κατέγραψε περίπου 400 είδη γνωστών κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα βοτάνων και ο Διοσκουρίδης κατά τον πρώτο μ.Χ. αιώνα έγραψε μια Βοτανική πάνω στην οποία βασίστηκαν όλες οι επόμενες, χρησιμοποιώντας 600 φυτά.
Μια παραδοσιακή απλούστατη συνταγή είναι η κηραλοιφή. Πρόκειται για ένα θαυματουργό καλλυντικό και φάρμακο μαζί που είχε σαν βάση το αγνό μελισσοκέρι και το παρθένοελαιόλαδο.
Το μελισσοκέρι αποτελείται από 300 περίπου ουσίες και σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο δίνουν μια